на живо

"Жълто-черен" протест заради стадиона (ВИДЕО)

Фенове на "Ботев" Пловдив недоволстват от некачествения строеж

"Жълто-черен" протест заради стадиона (ВИДЕО)

Фенове на "Ботев" Пловдив излязоха на протест! Причината за недоволството им е некачественият строеж на клубния стадион. Привържениците поставят под съмнение направените авансови плащания и нуждата от допълнителни средства за довършване на съоръжението.

"Първо - няма прозрачност при изразходването на средствата, второ - не беше спазен срокът за изпъление на първия етап и трето - констатирахме некачествено строителство на обекта", коментира Борис Гиздаков - председател на УС на Сдружение "Ботев" Пловдив.

От Община Пловдив съобщават, че са необходими допълнителни 26 млн. лв, за да бъде довършен стадионът:

"Крайната сума за завършването на стадиона е 58,5 млн. лв или необходими са още 22,5 млн. лв. Кметът ще предложи на съветниците да одобрят тази сума за довършване на целия проект, разпределена в три бюджетни години. Същевременно няма да спираме да търсим други източници на финансиране и да представяме казуса пред държавните институции."

"Ние не сме приключили обекта и всяко нещо, което има като нередност, което го има във всеки обект, се отстранява за наша сметка.", заяви в края на миналия месец Илиян Филипов от фирмата-изпълнител, като не се ангажира с краен срок за завършване на "Колежа".