на живо

Джошуа е готов да се бие с Нгану

Датата 23 декември изглежда е свободна

Джошуа е готов да се бие с Нгану
 

Антъни Джошуа "няма проблем" да се бие с Франсис Нгану още преди края на годината, коментира промоутърът на бившия властелин в тежка категория Еди Хърн.

Само преди седмица Тайсън Фюри едва не загуби от французина с камерунски корени в Рияд. Притежателят на пояса във версия WBC трябваше да се бие с Олександър Усик на 23 декември, но обединението на четирите пояса в тежка категория най-вероятно ще бъде отложено за идния февруари.

Снимка: Getty Images

Шейховете обаче все още държат да има коледно шоу в Саудитска Арабия, а и искат отново да гледат бившия шампион в UFC Нгану.

"Почти всички фенове смятат, че Нгану е победил“, заяви Хърн пред IFL TV. "И ако не е спечелил, то е загубил с един рунд. Мисля, че Франсис си е заслужил правото да получи втори пореден мегасблъсък в бокса. Не казвам, че двубоят между Нгану и Джошуа трябва непременно да се случи.

Но ако му се отдаде възможност, бих посъветвал Антъни да се възползва от нея.

В края на краищата това вероятно е най-голямата битка в бокса в момента".

Снимка: Reuters

Джошуа ще победи Нгану със самочувствие. Битката между Джошуа и Нгану е по-голяма от тази между Фюри и Усик. Това е моето мнение. Може би не е по-голяма от боя Джошуа срещу Фюри, но какъв е смисълът да говорим за него сега, при положение че Тайсън е длъжен да даде мач на Олександър?

Снимка: Reuters

Бих искал най-накрая да видя как Фюри и Джошуа се бият. Но това не е реалистично в момента. Но знаете ли какво ще ви кажа? Джошуа ще победи Фюри. Джошуа ще го нокаутира", надъхан е Хърн.

Снимка: Reuters

Той каза пред Boxing News: "Бихме взели тази битка на 23 декември, няма проблем. Може би ще се свържа с тях и просто ще кажа: "Слушайте, ако имате нужда от опонент за Франсис Нгану, Ей Джей е готов.

23 декември!? Няма никакъв проблем. Бих искал малко повече време за промоция, за да направя тази битка това, което е, но ако това е датата, която ни предложат, тогава няма проблем", допълни импресариото.