на живо

Кобрата: Злобата и завистта притискат младите

С брат му Тервел откриха учебната година във Френската гимназия

БГНЕС

„Спортът учи на благородство. Това е, което човек трябва да има в себе си, за да бъде стойностен. В днешно време злобата, завистта и пошлите неща притискат младите и ги завладяват без да осъзнаят. Родителите не реагират, и се изграждат като такива хора. Спортът съхранява хората, както ни е съхранил нас. Ние сме много благодарни“, заяви пред БГНЕС Кубрат Пулев. Той заедно с брат си Тервел Пулев присъстваха на първия учебен ден във Френската гимназия „Алфонс дьо Ламартин“.

Гимназията се сдоби с нова модерна спортна зала, която е отдавнашна мечта на всички ученици и учители. Преди това тя се е намирала на последния етаж на училището и спортните занимания са пречели на останалия учебен процес. „Искам да ви поздравя, наистина е направена много качествено, личи си“.

Снимка: БГНЕС

Кобрата, който два пъти се качи на ринга за световната титла в тежка категория на професионалния бокс, отбеляза, че новата база ще даде много нови възможности. „Спортът ще помага на децата в учението. Те трябва да вървят ръка за ръка. Спортът ги мотивира и дисциплинира, което е важно за тяхното бъдеще. Много красиво и хубаво направено“, каза той. С него се съгласи и брат му Тервел: „Проектът е уникален. Всички наблюдавахме как се строи, но когато го видиш завършен, е съвсем друго нещо“.

Кубрат предложи в новия салон да бъде направено съвместно събитие: „Може да направим открит урок по бокс, децата ще научат нещо за обща култура. Всеки един спорт възпитава. Спортът е част от обучението и той не трябва да се подценява“.