на живо

"Веднъж вече освободих Украйна от всички пояси": Фюри и Усик очи в очи (ВИДЕО)

Обединителният мач в тежка категория ще е на 17 февруари в Рияд

 

Тайсън Фюри и Александър Усик потвърдиха, че обединителният мач за световните титли в тежка категория ще се проведе на 17 февруари в Рияд. Двамата световни шампиони се срещнаха на първата пресконференция преди двубоя в Лондон.

Фюри, който държи титлата на Световния боксов съвет (WBC), беше далеч по-агресивен от съперника си и го засипа с обиди.

"Той ще бъде нокаутиран. А вие двамата ще започнете да работите за мен и ще ми носите чантите", каза Циганския барон, визирайки промоутъра на Усик Александър Красюк и мениджъра му Егис Климас. Впоследствие британецът продължи с тирадата и нарече Усик "грозен, малък мъж" и "Заек".

Вече веднъж освободих Украйна от всички пояси (б.р. с победа над Владимир Кличко през 2015), сега ще освободя и този идиот от поясите, които му подарих. Знаеш какво се задава, ще бъдеш размазан, наденичке", каза Фюри, взимайки думата от Красюк.

Усик, който е носител на останалите три световни титли - на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF), отново беше далеч по-спокоен от съперника си.

"Достатъчно? Приятелю, спря ли вече? Стига ли? Спря ли да говориш?", заяви Усик.

Двубоят между двамата ще определи първия абсолютен световен шампион в тежка категория след Ленъкс Люис през 1999 г., както и първия изобщо, откакто признатите световни титли са четири.

След края на пресконференцията двамата застанаха очи в очи, а организаторите пуснаха музика от филма "Роки", като на сцената се появи и актьорът Силвестър Сталоун. Фюри опита да провокира Усик и го бутна с глава, но охраната бързо раздели двамата боксьори.

Обединителният мач за всички титли в тежка категория беше обявен ден след друга анонсирана гала в Рияд на 23 декември, на която Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа ще имат отделни мачове.