на живо

Шимунджа: Трябва да чакаме своя момент срещу "Динамо"

Не можехме да избегнем трансферите на основни играчи, призна треньорът на "Лудогорец"

Треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа заяви, че "орлите" няма да атакуват масирано от първата минута, а вместо това ще чакат своя момент в реванша срещу "Динамо".

Разградчани гостуват в Загреб утре в двубой от третия квалификационен кръг на Шампионската лига, като изостават с 1:2 след първата среща.

Снимка: Lap.bg

"Изиграхме много добър мач срещу "Динамо" преди седмица, но не съм доволен от резултата, защото не трябва да играем красиво, а ефективно и да постигнем успех.", започна Шимунджа на пресконференцията си.

"Динамо" е голям клуб, уважаваме всеки съперник, но трябва да гледаме нашия отбор. Аз съм от съседната държава (Словения). Познавам много добре манталитета на "Динамо" и на феновете, които ще окажат влияние. Наясно сме, че ако искаме да продължим в следващата фаза, трябва да победим, но това не означава, че трябва да вкараме гол в първата минута. Трябва да бъдем умни и да чакаме своя момент."

Снимка: Lap.bg

"Всички знаем какво направи Пиерос Сотириу за нас и той ще ни липсва, но това дава шанс на други играчи да покажат защо са в "Лудогорец". Не искаме да се оплакваме, утре останалите футболисти ще покажат своята класа. Ние не сме единствения отбор с проблеми. Приемаме го и търсим варианти да ги разрешим."

"Не можехме да избегнем трансферите на основни играчи. Дали това ми харесва или не - няма значение. Приемаме го и продължаваме напред!"