на живо

Байерн си урежда уругвайски сателит

В баварския колос са вдъхновени от джакпота Алфонсо Дейвис

Байерн се готви за любопитна инвестиция. Вдъхновени от джакпота, който удариха с покупката на канадеца Алфонсо Дейвис - привлечен за 10 млн. евро от Ванкувър и превърнал се в един от най-добрите бекове в света, баварците поглеждат на юг - към Уругвай.

Латинска Америка е футболен оазис и люпилня на таланти. Ако бъдат взети още в тийнейджърските им години, грандовете от Европа могат да спестят десетки милиони. В това отношение Уругвай е уникален. Страната е с население от около 3.4 милиона, но средно по 1 на всеки 485 мъже я напуска рано, за да преследва професионална футболна кариера.

Баварците са се насочили към елитния Атлетико Ривър Плейт, изпитващ финансови затруднения в последните месеци. Байерн планира да придобие клуба чрез Sports Limited Company.

Така германският шампион ще има пълен контрол над селекцията в Ривър. Идеята е партньорството да стане тристранно, като вече е сключено споразумение с американския ФК Лос Анджелис.

Моделът е подобен на следвания от "Сити Груп" - собствениците на английския първенец Манчестър Сити. "Гражданите" имат сателити из целия свят.

Уругвай затвърди репутацията си на футболна нация, произвеждаща класни играчи. Залязващите суперзвезди на "Ла Селесте" - Единсон Кавани и Луис Суарес, изглежда вече имат заместници под формата на Дарвин Нуниес, който смени Бенфика с Ливърпул срещу 100 млн. евро миналото лято, както и младока Алваро Родригес, извоювал си място в европейския клубен шампион Реал Мадрид. Част от испанския гранд е и Федерико Валверде.