на живо

"Челси" уволни Тухел

Лондончани тръгнаха със загуба в Шампионската лига

Reuters

"Челси" уволни мениджъра Томас Тухел. Снощи "сините" загубиха с 0:1 от "Динамо" Загреб в Шампионската лига.

„От името на всички в "Челси", клубът би искал да изкаже своята благодарност на Томас и неговия екип за всичките им усилия през времето, прекарано в клуба. Томас с право ще има място в историята на "Челси", след като спечели Шампионска лига, Суперкупата и Световното клубно първенство по време на престоя си тук“, се казва в официалното съобщение на лондонския клуб. “Тъй като новата група собственици достигна 100 дни от поемането на клуба и тъй като продължава усилената си работа, за да изведе клуба напред, новите собственици вярват, че е подходящият момент да направят този преход”, се казва още в позицията на "Челси".

"Играхме под възможностите си, както винаги. Започнахме мача добре, но не си вкарахме положенията. Не използвахме възможностите си, когато можехме да решим всичко още в първите 15-20 минути. На полувремето направих някои промени, опитах да окуража футболистите, казах им да играят с повече емоция и да влизат по-здраво в единоборствата. Очевидно се намираме в труден момент. Трябва да анализираме много неща. Аз също трябва да видя грешките си. Очевидно не се представяме така, както трябва. От мен зависи да намеря решение. Точно сега нищо не се получава. Видимо губим увереност след получен гол. Това обаче е доста просто обяснение. Трябва да намерим решение на този проблем за следващия ни мач", каза германецът след поражението във вторник вечер.

Треньорът на РБ Лайпциг Доменико Тедеско също се раздели с поста си след домакинското поражение с 1:4 от "Шахтьор" Донецк в Шампионската лига.