на живо

Доктор по финанси, скромна канадка и жената до най-великия треньор

Какво знаем за Мариан Барена?

uefa.com

Статистиката сочи, че той е най-добрият футболен треньор - единственият с 4 титли в Шампионска лига и първенец на топ 5 първенствата в Европа. Той е Карло Анчелоти! А всъщност вкъщи е само съпругът на Мариан! 

След триумфа във финала на Шампионската лига, всички говорят за италианеца и съвсем заслужено! За кратко обаче ще изземем прожекторите му, за да ги насочим към съпругата му. 

Мариан Барена МакКлей е родена във Ванкувър, Канада. Двамата с Анчелоти се запознават през 2011 г. в ресторант в Лондон, когато той е начело на "Челси". Любовта пламва от пръв поглед. По онова време Мариан работи в британска компания.

След 3-годишна връзка официално си казват "Да!" на скромна церемония в Канада, на която присъстват само семействата и най-близките им приятели.

"Харесва ми да съм съпругата на Карло Анчелоти. Той е най-добрият човек, който някога съм срещала. Много принципен и точен човек е, приятелски настроен и това прави съжителството с него лесно. Обичам го заради неговата привлекателност, интелигентност, но преди всичко заради това, че е много добър човек.", казва Мариан.

Нейната кариера е далеч от футбола. Тя се занимава с финанси. Така е специалността на образованието ѝ и дори има докторска степен. 

Рядко обаче можем да видим Мариан на стадиона. Канадката посещава само важни мачове, за да подкрепи съпруга си. В последно време те са доста! В Париж, когато "Реал" вдигна 14-ата от Шампионската лига тя беше там, за да приветства своя Карло с целувка и искрено да се радва на успеха му. 

Снимка: uefa.com

Иначе къщата на семейството е пълна! Мариан има дъщеря от първия си брак, докато Анчелоти има дъщеря и син от предишни връзки.