на живо

Епизод 13: 142 трофея на крака пред bTV (ВИДЕО)

Или как изглежда денят, в който се сбъдва футболната ти мечта

Епизод 13: 142 трофея на крака пред bTV (ВИДЕО)
 

"Има дни, има дни, в които ти върви..."

Да, това е онази песен, но с обратен знак. А текстът пасва съвършено за екипа на bTV в навечерието на големия финал в Шампионската лига.

Ако случайно падате от Марс - Борусия Дортмунд и Реал Мадрид ще оспорват най-жадувания трофей в клубния футбол в събота вечерта на "Уембли". А зрелището започва в 20:30 ч. по bTV Action.

Снимка: Миряна Мирочник
Да избереш събитие от богатата програма на УЕФА в дните преди мача не е никак лесна задача. Изкушенията са твърде много, а и никога не можеш да предвидиш какво те чака зад ъгъла.

Е, този път изборът ни беше предопределен. Сред заявените имена в мини турнир на легендите е Димитър Бербатов.

Снимка: Миряна Мирочник

Точно за тази проява, привлякла хиляди фенове, обаче са необходими специални допълнителни акредитации. Не разполагаме с тях, но компенсираме с цяла тенджера ентусиазъм и щипка балкански тарикатлък.

Не питайте как, но се озоваваме на най-стратегическата позиция. Пред Калоян Кюркчиев спира и говори българската гордост Бербатов. Но се оказва, че това е само началото.

Снимка: Миряна Мирочник

Един след друг пред микрофона на bTV спират още и още икони на футболната игра. Световни и европейски шампиони, носители на "Златни топки", покорили Шампионската лига и с безброй други титли и купи... Марко Матераци (16 големи трофея), Кафу (21), Кака (11), Луиш Фиго (23), Рууд Гулит (18), Роберто Карлуш (23), Мичел Салгадо (12), Джо Коул (9)... Като добавим и деветте на Бербатов, общият брой на трофеите на тези гиганти е 142!

Снимка: Миряна Мирочник

А за капак всеки от тях с охота откликва на молбата ни и оставя безценния си автограф върху нашата топка. Онази топка, която потегли съвсем девствена откъм преживявания само два дни по-рано от София...