на живо

"Ергенът 2" и едно вълшебно изпълнение (ВИДЕО)

Химнът на Шампионската лига и Евгени Генчев - виртуозна комбинация!

 

Една от най-популярните мелодии в световен мащаб е химнът на Шампионската лига. През 1992 г. Тони Бритен създава текста и мелодията, адаптирана от Георг Фридрих Хендел. Тя звучи преди всеки един мач от турнира, а мнозина футболисти по света мечтаят да имат удоволствието да я чуят.

От УЕФА често прибягват до изпълнение на химна на живо на стадиона, като през годините едно от най-запомнящите се беше това на Андреа Бочели на финалите в Рим 2009, в Милано 2016 и Кардиф 2017.

Текстът е на английски, френски и немски, а мнозина музиканти описват мелодията и цялостно химна като един от най-красивите и със сигурност най-величествените във футболно отношение.

В студиото за финала на Шампионската лига точно химнът провокира невероятни емоции. Такива, които нотите от пианото могат да направят завладяващи. С любезното съдействие на националния музей "Борис Христов" пресъздадохме химна изцяло в пиано версия.

Евгени Генчев, добре познат с таланта си в музиката, но и с участието си в "Ергенът 2", се зае с отговорната задача да изпълни химна.

Вълшебната мелодия ви очаква във видеото:

Не пропускайте финала на Шампионската лига между Борусия Дортмунд и Реал Мадрид - 22:00 ч. пряко по bTV Action и на платформата VOYO.BG.