на живо

Наполи: Не сме искали да обидим съкровището на клуба

От италианския шампион се извиниха на Осимен

 

От Наполи излязоха с официално съобщение относно подигравателните видеа, които бяха публикувани, а след това изтрити от ТикТок канала на клуба. Клиповете осмиваха звездата на тима Виктор Осимен, като в един от тях той дори бе сравнен с кокос.

"Наполи желае да избегне всякакви спекулации по темата и изтъква, че никога не е искал обижди или да се подиграва на Виктор Осимен, който е съкровището на този клуб."

"Като доказателство затова по време на лятната подготовка клубът отхвърли всяка получена оферта за трансфер на нападателя в чужбина."

"Социалните медии, по-специално TikTok, винаги са използвани с експресивна форма на език и креативност, без да искат, както е в този случай с Осимен като главен герой, да имат намерение за обида или подигравка."

"Ако Виктор е видял обида към него, това не е било целта на клуба", написаха от италианския шампион.

Видеата обидиха Осимен и той заплаши клуба със съд. Нигериецът отбеляза в последния мач срещу Удинезе (4:1), но демонстративно не се зарадва на гола.

Медиите на Апенините пишат, че 24-годишният нападател, който отказва да преподпише с Наполи, е изявил желание да напусне още през януари.