на живо

По стъпките на татко: Кой е Давиде Анчелоти? (ВИДЕО)

На сантиметри от Карло винаги има един критик, готов да каже истината на своя баща

По стъпките на татко: Кой е Давиде Анчелоти? (ВИДЕО)
 

Когато носиш определена фамилия във футболния свят, неизменно на плещите ти тежи отговорността как ще я представиш на терена.

Ако не вярвате, питайте Кристиано Роналдо-младши. В която и школа по света да играе - от Реал Мадрид, през Ювентус, Манчестър Юнайтед и Ал Насър, очакванията винаги са да бъде най-добрият.

Идентична би била ситуацията и с треньорството. Ако фамилията ти е Фъргюсън, Моуриньо или Гуардиола, то със сигурност е трудно да избягаш от тази сянка. Каква точно е отговорността да си син на Карло Анчелоти – най-успешния треньор в историята на Шампионската лига, може да ни каже от първо лице Давиде… Анчелоти.

За разлика от други синове, той неизменно е близо до своя баща и се развива, слушайки всяка негова дума. Успешният им тандем е налице вече 12 години.

Ако трябва да се направи сравнение между двамата, не може да не се отбележи, че като футболист Давиде е много далеч от невероятните успехи на баща си, който е трикратен първенец на Италия с два триумфа в Шампионската лига. Давиде започва като юноша на Милан, когато Карло е начело на мъжкия отбор, но слага край на колебливата си кариера едва на 20.

Решава да продължи развитието си като кондиционен треньор, като в продължение на 3 години е плътно до баща си в Реал Мадрид и ПСЖ. Двамата донасят и легендарната десета купа за кралския клуб от Шампионската лига.

Чудесният поглед върху случващото се на терена води до повишение на Давиде Анчелоти – вече е помощник-треньор. Работата им в Байерн Мюнхен, Наполи, Евертън и понастоящем Реал поставя огромен въпрос в европейските медии: кога Анчелоти-младши ще започне самостоятелна кариера?

Давиде неколкократно отказва предложението да поеме „карамелите“, а за работата с баща си признава, че не се притеснява да го критикува:

"Баща ми ръководи невероятни отбори вече 30 години. Той се е научил по чудесен начин как да се адаптира. С него намираме правилния баланс. За мен да изкажа мнението си не е никакъв проблем, дори ми е по-лесно в сравнение с другите помощници. Все пак съм му син. Почти никога не му се случва да си изпуска нервите на тренировка. Ако има огромно напрежение, той излиза, изпушва една цигара и се връща."

И тъй като тютюнопушенето е забранено на треньорите по време на футболна среща, Карло Анчелоти намери нов начин да потуши страстите. По примера на Сър Алекс Фъргюсън, той често може да бъде забелязан да дъвче дъвка.

Тандемът Анчелоти има поне два специални момента в своята съвместна работа до момента.