на живо

Шимунджа: Опитаха да ни изненадат, но отговорихме

"Не съм доволен от играта ни през първото полувреме, след това променихме подхода"

Треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа заяви, че не е доволен от играта на тима си през първото полувреме на реванша със "Сутиеска", но е щастлив от реакцията след почивката и минималния успех.

"Мисля, че сме по-добрият отбор. Те опитаха да ни изненадат в началото, но най-важното е, че ние отговорихме. През второто полувреме беше далеч по-добре. Не съм доволен от продукцията през първото полувреме. Второто полувреме променихме подхода си.", каза Шимунджа след победата с 1:0.

"Лудогорец" елиминира "Сутиеска" с общ резултат 3:0 (2:0 в Разград преди седмица), а във втория квалификационен кръг на Шампионската лига съперник на "орлите" ще бъде ирландският "Шамрок Роувърс".

"Ще видим дали това е достатъчно, за да отстраним "Шамрок". Знаем, че можем да играем на най-високо ниво. Ние трябва да сме готови за битка, за всяка една топка. Трябва да даваш най-доброто от себе си, за да продължиш. Ще видим какво ще стане с новите футболисти. Знаем какво търсим и какво искаме. Ние наблюдаваме и следим футболисти.", коментира наставникът на българския шампион.

Шимунджа говори и за състоянието на национала Кирил Десподов, който започна като титуляр, но бе сменен в 65': "След 7 дни ще видим в какво състояние ще бъде Десподов. Имаме 7 дни да преценим, не може за седмица да стане магия. Предстоят 3-4 мача, които трябва да се играят на най-високо ниво, а той още не е готов."

Снимка: startphoto.bg