на живо

Татко, ти отново си шампион! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Как Лука Модрич празнува със семейството си

 

След победата над Борусия на "Уембли", Лука Модрич стана европейски шампион за шести път, а на терена се присъединиха съпругата му Ваня, децата Ивано, Ема и София, родителите Стипе и Радойка.

38-годишният капитан на Хърватия влезе в игра в 85' и спечели 26-ата купа с фланелката на Реал, превръщайки се в най-трофейния играч в историята на "кралете".

Той стана и най-възрастният футболист, играл някога за "белия балет" във финала на Шампионската лига, както и най-възрастният играч на мадридския тим в елита. Той счупи този рекорд в полуфинала срещу Байерн, играейки на 38 години и 234 дни, изпреварвайки Ференц Пушкаш.

След историческия триумф в Лондон, Модрич отговори на хейтърите.

"Продължават да казват "възрастта му, възрастта му, възрастта му..." и ми писна от това. Чувствам се много добре. Нека си мислят и говорят каквото си искат, но физически и психически все още съм на най-високо ниво", каза хърватинът.

Модрич е и футболистът с най-много участия на финала на Шампионската лига след игра в този формат - шест, което до момента са постигали само Паоло Малдини и Кристиано Роналдо.

Снимки: www.24sata.hr