на живо

"Той обича пица, бургери и бира"

Никлас Зюле тежи 105 кг, но се стяга за финала на Шампионската лига

"Той обича пица, бургери и бира"

Да, да, това е Никлас Зюле. Той рядко влиза в сметките на Един Терзич, но ще бъде в групата за финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Зрелищната битка е на 1 юни на "Уембли" в Лондон и ще може да я проследите пряко в ефира на bTV Action.

Според слуховете теглото на футболиста на Борусия Дортмунд в момента надвишава 105 кг.

Всъщност цялата му кариера е свързана с проблеми с теглото. "Изяде всичко" в Хофенхайм, а в Байерн се караше с треньора и доктора.

Самият Никлас споделя, че дори в родния Хофенхайм не се е ограничавал и си е хапвал доста. "След това се опитах да отслабна, но не винаги се получаваше."

През 2017 г. защитникът се премести в Байерн. С течение на времето немските медии започнаха да го критикуват за наднорменото тегло, а Ханзи Флик, който бе начело на баварците, дори го извади от състава, докато не отслабне.

Футболистът дори спори с клубния лекар Вилхелм Мюлер-Волфарт, който приписва контузиите на наднорменото му тегло.

"Не съм дебел, аз съм набит. Въпреки моя ръст - 195 сантиметра, съм сравнително бърз."

През януари 2022 г. кантарът удря 104 кг вместо необходимите 100. Байерн така и не поднови договора със защитника, а Борусия го взе като свободен агент.

Две години по-късно проблемите продължават. Ако не отслабне до края на юли, Борусия ще го трансферира. Друг аргумент е най-високата му заплата - от 11 милиона евро.

През лятото на 2023 г. защитникът беше критикуван от Феликс Магат, за когото физическата подготовка е в основата: "Бундеслигата е професионално състезание. Не е нормално един професионален спортист да тежи с 10 кг повече от необходимото. Никога не съм виждал нещо подобно."

През октомври същата година към играча се обърна и Маркус Бабел, който игра с Никлас в Хофенхайм през 2012 г.: "Зюле е добър, но не твърде много. Мисля, че той има проблеми с дисциплината и да прави нещата както трябва. На това ниво се забелязват 3-4 излишни кг.

Говореше се, че яде пица шест пъти седмично и осем дюнера. Не става така. Това не означава, че не трябва да го прави, но не всеки ден."

Журналистът от Bild Себастиан Колсбергер добави подробности през 2024 г.: "Зюле обича пица, бургери и бира. Това е липса на дисциплина, въпреки че той не играе лошо. Мисля, че Един Терзич наистина не харесва как изглежда. Той вече не е във форма и се превърна в третата опция в защитната линия."

"Моят клуб и моите съотборници имат пълното право да изискват от мен да играя добре и през последните години успях. Затова не ми се налага да работя в тази насока и да слушам хората да ме наричат ​​дебел.

Когато десет пияници от Шалке, например крещят по мой адрес, мога само да се смея. Тази тема вероятно винаги ще ме съпътства. Между другото, миналия сезон постигнах най-добрата си максималната скорост в цялата кариера - за мен всичко просто работи по различен начин.

Няма да променя отношението си към нищо и това няма да зависи от това дали ще ме повикат в националния отбор или не", категоричен е 28-годишният бранител.