на живо

Скандал със звезда на Байерн, зове за унищожение на Израел (ВИДЕО)

Опита да замаже положението, но вече искат експулсирането му

Скандал със звезда на Байерн, зове за унищожение на Израел (ВИДЕО)
 

Скандал с политически отенък в Байерн Мюнхен! Мароканският защитник Нусаир Мазрауи пресподели в социалните мрежи видео, в което се призовава за унищожението на Израел. Германски политик призова за експулсирането му.

Мазрауи добави към публикацията цитат от Корана и освен това написа "Боже, помогни на нашите потиснати братя в Палестина да постигнат победа. Нека Бог да даде милост на мъртвите, нека Бог да излекува ранените."

Естествено, критиките към него бяха унищожителни, което принуди мароканеца, който в момента е в лагера на националния си отбор, да се опита за замаже положението с оправданието, че не е бил разбран правилно.

"Стремя се към мир и справедливост в този свят. Това означава, че винаги ще съм против всякакъв вид тероризъм, омраза и насилие.", коментира той.

Шефовете на Байерн очевидно са толкова объркани от вчера, че официалната позиция на клуба излезе едва днес. В нея се декларира, че в клуба предстои разговор с футболиста след неговото завръщане в Мюнхен и към това е добавена официалната позиция в подкрепа на Израел, направена през изминалата седмица, веднага след ужасните събития от 7 октомври.

Междувременно политикът от Християндемократическата партия - Йоханес Щайнигер, призова Байерн веднага да вземе мерки и да експулсира Мазрауи от Германия и ако баварците не са в състояние да направят, то с казуса да се заемат съответните органи в държавата.

Ситуацията в Байерн обаче е още по-критична поради факта, че наскоро като резервен вратар бе привлечен израелецът Даниел Перец. Той също публикува свое видео за конфликта в ивицата Газа.

В контекста на трагичните събития в Израел и ивицата Газа, Байерн като че ли има неразрешим проблем, особено ако след всичко това Мазрауи се появи терена след паузата за националните отбори.