на живо

Дерменджиев: По-търпеливият спечели (ВИДЕО)

Футболистите играят много силно тактически, доволен е треньорът на Лудогорец

Дерменджиев: По-търпеливият спечели (ВИДЕО)

С търпение. Така Лудогорец се класира за плейофната фаза в Лигата на конференциите според треньора на тима Георги Дерменджиев.

Той изрази задоволство от представянето на играчитеи в тактически план при успеха с 1:0 над Нордшеланд.

"Това бе мач, в който по-търпеливият трябваше да спечели. Това бяхме ние. С тази победа Лудогорец ще играе напролет международни мачове и това бе много важно за нас. Радвам се, че колективът е здрав и футболистите започват да играят много силно тактически", каза Дерменджиев.

"В края вече трябваше да рискуваме, нямахме друг избор. В игра влязоха много нападатели и в крайна сметка това бе правилното решение.", продължи специалистът.

"Сега ще почиваме и това ще бъде добре за футболистите, тъй като през лятото имаха само шест дни. Този път почивката ще бъде по-дълга и се надявам играчите ни да се отърсят от напрежението. Антон Недялков ще се прибере утре в България и до два месеца ще бъде напълно готов. Имаме план за подготовката."

Лудогорец прескочи груповата фаза на евротурнир за четвърти път в историята. Първият пробив на "орлите" беше през сезон 2013/2014, когато стигнаха до осминафиналите в Лига Европа. 4 години по-късно отпаднаха в 1/16-финалите на същия, а през 2020 г. сценарият се повтори.