на живо

Македонци: В София ни чака ад

И УЕФА постанови: Без фенове на Шкупи за мача с Левски

Македонци: В София ни чака ад
 

"В София ни чака ад", пишат в един глас македонските медии, виждайки огромните опашки, които се извиха сутринта на стадион "Георги Аспарухов".

Реваншът от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Левски и Шкупи е в четвъртък от 20.00 ч. "Сините" спечелиха преди седмица в Скопие с 2:0.

"Причината за толкова големия интерес, е не само добрият резултат от първия мач, но и инцидентите отпреди дни, довели до мелета, намушкан българин в болница и арести.

Левски си осигури аванс от 2:0 в мача на "Тодор Проески", поради което българските журналисти усилено пишат, че класирането в следващия кръг вече е осигурено.

От София подчертават, че не само няма да се продават билети на феновете на Шкупи, но и граждани на Северни Македония няма да могат да влизат на стадиона, тъй като при закупуването на билети ще се прилага личен документ", пише Sport1.mk.

По-рано днес УЕФА предприе спешни мерки за недопускането на гостуващи привърженици на двубоя на 3 август.

Това се случи в резултат на официалното писмо от президента на БФС Борислав Михайлов до ръководството на УЕФА, в което бяха изразени опасения за сигурността и опазването на обществения ред по време на двубоя, ако македонски фенове бъдат допуснати на трибуните на "Герена".