на живо

Петев: Срам и безотговорност, все едно играхме срещу Манчестър Сити (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец се извини на феновете след унижението в Дания

Петев: Срам и безотговорност, все едно играхме срещу Манчестър Сити (ВИДЕО)
 

Като "колективна безотговорност". Така определи поведението на играчите си треньорът на Лудогорец Ивайло Петев след срамната загуба с 1:7 от датския Нордшеланд в Лигата на конференциите.

Бившият национален селекционер се извини на феновете за поражението - най-унизителното в историята на 12-кратния роден шампион.

"Защо се стигна до това тежко поражение? Стигна се заради това, което показахме в самия мач. Начинът, по който допуснахме пет или шест от седемте гола, това е детски начин. Аз не мога да си обясня тази безотговорност. Искам да се извиня на всички наши фенове и хора, които обичат нашия клуб. Аз като старши треньор, естествено съм първият виновен за това нещо.", заяви наставникът на "орлите" пред bTV.

"Но като цяло, не само в мачовете Европа, а във всеки един официален мач, да допускаш 1, 2, пет гола - аз нямам отговор на това нещо. Това е безотговорност. Аз като треньор на Лудогорец ме е толкова срам, че не мога опиша. Точната дума е безотговорност, колективна - видяхте сами."

"Все едно играхме срещу Манчестър Сити днес. За първи път ми се случва в кариерата да коментирам такъв мач. ОК, разбирам, да са ни убили от игра, да са ни създали 100 положжения - да, но те ни вкараха седем гола от осем удара във вратата."

"Видяхте - в първа минута дузпа, върнахме се в мача. Но след 1:1 нова грешка, нова грешка, нова грешка и вече след 4:1 беше много трудно. Имахме 20 минути инициативата, сбъркахме за пореден път и просто накрая бяхме неузнаваеми. Със смените станахме още по-слаби."

"Какво следва оттук нататък за шампионите на България? "Може би тази загуба ще ни дойде отрезвително. Всеки трябва да си понесе отговорност, първият съм аз. Срам и безотговорно отношение. Ако всеки един се чувства, както аз, това няма да се повтори. Но всеки един персонално трябва да си поеме отговорност за това как се е представил.", завърши Петев.