на живо

Петричев: Не знам как ще погледна в очите хората в Разград (ВИДЕО)

Лудогорец много бързо ще се върне в правия път, вярва директорът в оставка

Петричев: Не знам как ще погледна в очите хората в Разград (ВИДЕО)
 

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, който е сред подалите оставка ръководители заради унизителната загуба от Нордшеланд, изрази надежда, че шампионите бързо ще се върнат в правия път.

Петричев сподели пред медиите, че се срамува и не знае как ще погледне хората в Разград при завръщането на тима от Дания.

"Какво означават оставките? Означават, че в Лудогорец работят хора със съвест и морал. Когато дойде ситуация, в която всеки трябва да си поеме своята отговорност, не се крием. Не съм съгласен, че е извънредно положението. Лудогорец е добре структуриран клуб. Без определени хора, ще продължи да функционира. Нищо страшно. Това е един морален акт от страна на ръководството и спортно-техническия щаб. Ние имаме привилегията да работим в обстановка, в която всичко ни е подсигурено. Нямаме право на оправдания. Собствениците са ни предоставили максимално добри условия да развиваме футбол. Когато допуснеш срамен резултат, логично е проблемът да е в хората, управляващи процеса. Ние няма да се скрием и ще си понесем персоналната отговорност.", започна Петричев.

"Всички от ръководството подават оставка. Вчера имаше бързо събрание. От председателя, президента, най-вече оперативното ръководство в мое лице и целият спортно-технически щаб. Вече сме депозирали нашите оставки и по-нататък ще разберете какви са техните решения. При всички случаи нашите собственици са прагматични хора и ще изслушат всеки един от нас за мотивите на оставката и те ще преценят как ще продължи клубът напред. До ден последен, в който аз съм в клуба, ще работя със същия ентусиазъм и професионализъм. Ще направя така, че хората, които биха поели клуба след нас, да са в комфортна ситуация. Лудогорец е един изключително добре структуриран клуб. Без Карамандужков, без останалите колеги, ще продължи да функционира достатъчно добре."

"Не мога да отговоря към днешна дата дали бих останал в Лудогорец, ако не ми бъде приета оставката. Мен ме е срам от хората. Не знам как ще ги погледна в очите. Казвам го искрено. Ще се обърна към феновете. Знам, че заради този резултат ще понесете тежки подигравки, но лошите времена ще отминат бързо. Добрите моменти предстоят. Лудогорец е един клуб, който ще продължи да се развива, защото така е устроен. Искам хората да вярват. Всички знаем причините за вчерашната загуба. Те са натрупани с течение на времето, но не успяхме бързо да се справим с процеса на подмяна. Грешките ще бъдат коригирани. Не си спомням в живота си да съм се чувствал така. Не мога да се крия зад гърба на никого. Ивайло Петев е най-малко виновният в тази ситуация."

"Понякога един подобен резултат катализира, даже не знам дали не е за доброто на Лудогорец. Тупа се топката по български за някои неща. Сигурен съм, че процесите, които ще катализира, ще са за добро. Начинът на управление и философията на Лудогорец има две лица – Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев. Докато те са инвеститорите, феновете могат да са спокойни. Ще изтърпят подигравките на опонентите, но съм сигурен, че Лудогорец много бързо ще се върне в правилния път."