на живо

Полски хулиган замери англичани с... майонеза (ВИДЕО)

Забавен момент от иначе ужасните сблъсъци около Астън Вила - Легия Варшава

Полски хулиган замери англичани с... майонеза (ВИДЕО)

Привърженик на Легия Варшава се превърна в интернет сензация. Полският хулиган очевидно беше изчерпан откъм идеи и оръжия в свирепата битка с фенове на Астън Вила. И импровизира, като ги замери с... с майонеза. А това дори не бе краят на шоуто. За капак полякът загуби равновесие и падна на асфалта, което предизвика бурен смях в английските редици.

Тежките сблъсъци в Бирмингам около мача между двата тима в Лига Европа вдигнаха на крак местната полиция. Арестуваните и от двете страни са над 50. Четирима служители на реда са ранени, а един от тях се спаси по чудо от тежки последствия, след като беше подпален с хвърлена ракета.

От Астън Вила подадоха официално оплакване в УЕФА. Клубът обвини съперника в липса на каквото и да е сътрудничество. "Четирима полицаи бяха ранени, а 46 привърженици на Легия арестувани след безпрецедентно насилие от страна на полските фенове пред стадиона. Това шокиращо поведение последва пълната липса на сътрудничество от страна на служителите на Легия към полицията на Уест Мидландс, Астън Вила и УЕФА през целия ден.

Това започна още по време на стандартната оперативна среща преди мача, на която на нея присъстваха представители на УЕФА, екипът по сигурността на централата, полицията на Уест Мидландс и представители на двата клуба", се казва в изявлението.