на живо

Роман Прохазка: Лудогорец не е точно популярен (ВИДЕО)

Атмосферата няма да ни разтрепери коленете, смята бившият халф на Левски

Роман Прохазка: Лудогорец не е точно популярен (ВИДЕО)

Лудогорец не е точно популярен отбор в България. Дойдоха сякаш от нищото и изведнъж започнаха да печелят трофеи. И продължават да ги печелят. Това е клуб, който собствениците поеха и превърнаха в европейски отбор, който редовно играе в групи. Това обяви бившият халф на Левски Роман Прохазка преди гостуването на своя Спартак Търнава в Разград. Двубоят от груповата фаза в Лигата на конференциите е в четвъртък.

"Очаквах завръщането в България с нетърпение, имам много хубави спомени тук, преживях много и се върнах след години. За мен би били по-добре, ако играем в София, но също така познавам този стадион и някои от хората.

Това е силен отбор, който може да плаща на отличи играчи и е способен да ги продаде. Те нарушиха хегемонията на софийските Левски и ЦСКА и в момента управляват България.

Разград е малък град и зрителският интерес не е голям. Вероятно атмосферата няма да бъде бурна, вероятно ще дойдат много хора, но няма да е нещо, от което да ни треперят коленете. Атмосферата тук се създава предимно от гостуващите фенове", заяви Прохазка.