на живо

250 картинг пилоти в единственото по рода си 24-часово състезание у нас

"Винаги нещо може да се обърка", каза пред bTV един от най-големите родни таланти

250 картинг пилоти в единственото по рода си 24-часово състезание у нас
 

250 пилоти, разделени в 46 отбора, ще участват на единственото по рода си картинг състезание у нас - "24 часа на България". 

То се провежда на писта "Пауталия" до Кюстендил. Надпреварата е част от европейския шампионат по издръжливост и обещава много емоции. 

Тази година картинг събитието отново има благотворителен характер. Част от заплатените от феновете входни такси ще бъдат дарени на Детското отделение към МБАЛ Кюстендил.

Сред фаворитите за победа е 17-годишният пилот Калоян Върбицалиев.

"Притеснението е най-големият враг на един спортист и само те дърпа назад. Гледам да се отпускам, да забравям за притеснението и да се фокусирам върху това, което мога да направя. Винаги нещо може да се обърка. Въпросът е да успееш да го оправиш", заяви той пред bTV.

В надпреварата ще има и звезден отбор. Зад волана ще застанат четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, риалити звездата Виктор Стоянов, треньор №1 на България за 2023 година Ивайло Борисов, бившият футболен национал Иван Бандаловски, Александър Язов-Матрицата – двукратен европейски шампион по дрифт и рали пилотът – влогър Данаил Русев. Техен капитан ще е актьорът Наум Шопов.