на живо

$28.5 млн. обезщетение за вдовицата на Коби (ВИДЕО)

Съпругата на Коби Брайънт спечели делото срещу полицията в окръг Лос Анджелис

$28.5 млн. обезщетение за вдовицата на Коби (ВИДЕО)

Ванеса Брайънт и нейното семейство ще получат обезщетение от 28.5 милиона долара. Вдовицата на Коби Брайънт и адвокатите й се съгласиха да прекратят делото срещу представителите на полицията в окръг Лос Анджелис, които разпространиха снимки от трагичния инцидент, при който загинаха бившият баскетболист, дъщеря му Джиана и още 7 души. Това съобщават медиите в САЩ.

Снимка: Reuters

Ванеса внесе иск срещу органите на реда заради нанесени морални щети. Тя получи 15 милиона долара в края на август, а сега съдът ги потвърди. Останалата сума е част от допълнителни споразумения между двете страни.

Този момент бележи успешната кулминация на смелата битка на г-жа Брайънт да потърси отговорност от тези, които са участвали в тази ужасна случка. Тя се бореше за съпруга си, дъщеря си и всички онези от общността, които получават подобно отношение. Надяваме се, че нейната победа в процеса и това споразумение ще сложат край на тази практика“, заяви нейната адвокатка Луис Ли.

Снимка: Reuters

Брайънт, дъщеря му и останалите 7 души си отидоха от този свят на 26 януари през 2020 година след катастрофа в Калабасас, Калифорния. Легендарният гард прекара цялата си кариера в Лос Анджелис Лейкърс, където се превърна в икона за световния спорт.

Той завоюва 5 титли в НБА и подобри огромен брой рекорди, а виртуозните му изпълнения се превърнаха в запазена марка за всички играчи в най-силното първенство на света. 18-кратният участник в Мача на звездите има още три дъщери – Наталия, Бианка и Капри.