на живо

46-годишна транссексуална колоездачка: Чувствам се като супергерой

Тифани Томас има 16 победи за 5 години

Тифани Томас е 46-годишна транссексуална колоездачка, която помита всичко на пистите в САЩ. Класифицирана като елитен спортист от USA Cycling има 16 победи, въпреки че е започнала да се състезава на 40-годишна възраст.

Качва се за първи път на професионален велосипед през 2018 г. и се смята, че влиянието й върху американската женска верига е впечатляващо, изминавайки пътя от начинаещо до елитно ниво само за пет години.

OutKick допълва, че на 46 години Томас е с 14 години по-възрастна от втората най-възрастна състезателка в отбора си, която е на 32 години.

След като спечели Randall's Island Criterium Race в Ню Йорк, транссексуалната колоездачка сподели в профила си в Instagram: Няма да лъжа, понякога се чувствам като супергерой.

На уебсайта на нейния тим - LA Sweat, Тифани е описана като "учен през деня, спортист през нощта".

"Любими са й кръвните клетки. Никога няма да видите някой с по-голяма усмивка, отколкото когато тя види красиво микроскопично изображение на червени кръвни клетки. Никога не е срещала колело или куче, които да не харесва. Тя е невероятно развълнувана да се състезава и представлява отбора на LA Sweat", пишат от клуба за спортистката.