на живо

7 милиона евро е лечението на Шумахер за година, а спасение сякаш няма

Жена му Корина разпродава част от личните му вещи

7 милиона евро е лечението на Шумахер за година, а спасение сякаш няма
 

Изминаха повече от десет години, откакто най-добрият пилот в историята на Формула 1 Михаел Шумахер претърпя ужасен инцидент на ски и оттогава никой не го е виждал освен най-близките му хора.

За здравословното му състояние не се знае много, освен че е много тежко, затова семейството е било принудено да продаде ценности, за да разполага със средства за лечението му, а според последните новини от Италия - богатството бавно и сигурно се топи.

Семейството на Михаел Шумахер вече се е разделило с доста от личните му вещи.

Италианските медии съобщават, че разходите за възстановяването на бившия ас са нараснали до 7 милиона евро годишно, а спасение сякаш няма...

Съпругата му Корина е решила да продаде вилата, както и имението, което притежава, частния си самолет и колекцията си от часовници.

Легендарният пилот пострада при ски инцидент в края на 2013 г., когато падна и удари главата си в камък. Въпреки че носеше защитна каска, той получи сериозни наранявания, които го поставиха в изкуствена кома за половин година.

За здравето му не се знае почти нищо. Семейство Шумахер не излиза публично с отговори на въпроса, който интересува мнозина, така че феновете му могат само да гадаят какъв е той и колко е зависим от другите.

"Михаел е приятел, смятам го за част от семейството. Посещавам го редовно", каза преди време 77-годишният Жан Тод, а на въпрос за здравето му беше доста сдържан: