на живо

79 неприлични секс съобщения за шефовете на Формула 1

Твърди се, че авторът им е директорът на Ред Бул

Reuters

Новият сезон във Формула 1 ще стартира през уикенда в Бахрейн, а тимът на Ред Бул е сред фаворитите. Тази тяхна позиция обаче остава в сянката на един от големите секс скандали в бързия спорт.

Въпреки че директорът на тима Кристиан Хорнер беше оневинен наскоро по обвиненията на служителка на екипа му за сексуален тормоз, атаките към него не спират. 

Част от най-влиятелните фигури във Формула 1, както и някои световни медии са получили файлове със 79 съобщения, за които се твърди, че са изпратени от Хорнер към служителката. Все още никой не е публикувал нито едно от тях, но те биват определяни като "доста пикантни". 

Подателят е анонимен, като в листата с получатели са и президентът на Световната федерация по автомобилизъм Мохамед бен Сулайем, директорът на Формула 1 Стефано Доменикали, както и част от конкурентните тимове на Ред Бул.

Автентичността на текстовите съобщения не може да бъде потвърдена. На част от тях не се вижда ясно и номерът, от който са изпратени, обясняват медиите, сдобили се с имейла. 

Самият Хорнър запази спокойствие и отрече истинността на компроматите. 

"Уважавах независимото разследване и съм го подпомогнал за осъществяването му с всичко по силите си. Мисля, че неговото заключение е точно. Това е истината. Говорих с моите адвокати относно изтеклите компромати от днес, които са стигнали до медиите. Те са анонимни и напълно неверни", коментира той.

Хорнер беше обвинен, че е пращал на служителка на Ред Бул в Залцбург съобщения с неприличен текст, а след това ѝ е предложил сума от близо 760 000 евро, за да си замълчи. 

Разследването на действията на директора беше изключително детайлно, а документите по него са в размер на 150 страници.

Хорнер е женен за бившата певица от британската група Спайс Гърълс Гери Халиуел от 2015 г. насам. Двойката има един син. Шефът на Ред Бул има и дъщеря от предишна връзка.