на живо

А още живее с мама: Джошуа печели по €130 000 НА ДЕН

Боксьорът се доближава все повече до целта си - да стане милиардер

Макар че е само бивш световен шампион по бокс в тежка категория, Антъни Джошуа продължава да забогатява с шеметно темпо. Състоянието му вече възлиза на 210 милиона евро, изчислиха медиите на Острова.

Звездата прибра огромна печалба през миналата година. През 2023-а той добави в сметката си 50 милиона евро, което прави по 130 000 евро на ден.

34-годишният Джошуа, който не крие амбицията си да стане милиардер, реализира впечатляващ оборот в своята компания Sparta Promotions. Фирмата, през която минават приходите му от бокс и спонсорски договори, струваше 150 милиона евро. Тук обаче не са включени последните му две битки на ринга - победите над Ото Валин в Саудитска Арабия през октомври и Робърт Хелениус в Лондон през август.

Състоянието на Антъни ще нарасне още повече след битката му с бившия шампион на UFC Франсис Нгану в Саудитска Арабия през март. Само този сблъсък ще му донесе 35 милиона евро.

Джошуа е рекламно лице на брандове като Hugo Boss, Jaguar Land Rover и Under Armour. Освен това той активно инвестира в недвижими имоти, притежава и бизнеси в различни сфери.

Боксьорът никога не е крил желанието си да натрупа планина от пари. "Когато започнах, целта беше да стана мултимилионер. Но сега има обикновени хора, които притежават милиони само заради цените на своите имоти. Затова вече се стреля да бъда милиардер", категоричен е той.

Джошуа притежава впечатляваща колекция автомобили - Rolls Royce Phantom, Mercedes v8 и Audi A3 S-Line.

На този фон той все още живее със своята майка в Лондон. "В нашата култура човек расте със семейството си и остава в семейния дом дълго време. Подкрепям своите родители. Защо ще се изнасям и ще оставя майка си сама? Заради някакво момиче? Когато едно момиче се свърже с мен, то не просто се жени за мен, то се жени за моето семейство", обяснява Джошуа.