на живо

Адска жега: Пилот от Ф1 повърна в каската си (ВИДЕО)

Сякаш се разхождахме в сауна, оплака се шампионът Макс Верстапен

Адска жега: Пилот от Ф1 повърна в каската си (ВИДЕО)

Адската жега в Катар превърна състезанието от Формула 1 в кошмар за пилотите. Повечето от тях почти агонизираха в болидите си и се нуждаеха от медицински грижи заради високата влажност и температурата на въздуха, която през деня надвишаваше 45 градуса.

Съотборниците в Уилямс Логан Сарджънт и Алекс Албън не успяха да напуснат кокпита без помощ. Естебан Окон от Алпин дори повърна в каската си, докато Ланс Строл беше откаран с линейка заради дехидратация.

"Беше твърде горещо и прекалено опасно. И определено трябва да обсъдим тази тема", оплака се Ландо Норис, който финишира трети.

"Всички момчета са отлично подготвени физически, но през целия ден сякаш се разхождахме в сауна", добави шампионът Макс Верстапен.

От Уилямс потвърдиха, че Албън е бил отведен в медицинския център, за да получи помощ заради топлинен удар. Видео показва как Ланс Строл се мъчи да се изправи след края на състезанието.

За капак още на първия завой се стигна до инцидент, при който се сблъскаха съотборниците в Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Вторият успя да продължи, а накрая триумфира обичайният заподозрян Верстапен.