на живо

Алберт Попов: Мечтая за победа в Световната купа (ВИДЕО)

Догодина ще ми бъде с едно стъпало по-лесно, каза най-добрият ни скиор при завръщане на родна земя.

Алберт Попов: Мечтая за победа в Световната купа (ВИДЕО)

Алберт Попов се завърна на българска земя, след като записа отличен резултат на последното състезание в Световната купа. Най-добрият български алпийски скиор финишира на 12-то място в андорския зимен център Солдеу. 

Той определено ще запомни този сезон, тъй като в края на февруари завърши на трето място в слалома в Палисейдс Тахо. По този начин се превърна във втория българин, стъпвал на подиума след Петър Попангелов през 1984 година. Попов сподели, че е доволен от своето представяне и смята, че максимумът за този сезон е постигнат.

Доволен съм, да. 12-то място не е никак лош резултат спрямо условията, така че съм доволен. Успяхме да уцелим и ските.  В три от секторите бях много бъз, така че съм доволен от вчерашното развитие на нещата и 15-то класиране за Световната купа.

Снимка: БГНЕС

Сезонът беше много труден заради условията тази зима, нямахме много сняг. Беше много топло, имаше много меки писти, но резултатите са ми много добри за такъв сезон. Смятам, че успяхме да направим максимума. Притесняват ме атмосферните условия, но пък случихме на зима в САЩ, където се изсипа много сняг. В Европа обаче случихме на куца зима“, добави той.

Може би с доза късмет и талант ми се получават нещата така, както ги виждам, за което супер много се радвам. Ще вдигнем малко по-високо летвата от гледна точка на физическата подготовка. Смятаме, че можем да бъдем още по-бързи. Това вече зависи как тренираме и се подготвяме. Догодина ще бъдем още по-подготвени Мечтая за победа в Световната купа, не се страхувам да го кажа. Смятам, че е постижимо

Снимка: Lap.bg

Обикаляйки по тези състезания, опитът допринася много. Чувствам се все повече в собствени води. С всеки следващ старт мога да бъда човека, който да поведе състезание от такъв ранг. Това ми помага много, догодина ще ми е с едно стъпало по-лесно“, каза още Попов.

Повече от интервюто с Алберт Попов можете да видите във видеото.