на живо

Алберт Попов: Карах за всичко или нищо (ВИДЕО)

Най-добрият ни скиор се завърна у дома след историческия успех

Алберт Попов: Карах за всичко или нищо (ВИДЕО)

Алберт Попов се завърна у дома след историческия успех в САЩ. Най-добрият ни скиор завърши на трето място в слалома в Палисейдс Тахо. Българин не бе стъпвал на подиума в надпревара от Световната купа от 1984 г. насам. На Летище София Попов заяви, че може и да е изглеждал спокоен по време на състезанието, но е карал "за всичко или нищо".

"За това сме работили цял живот, беше една детска мечта. На 6-7 години бях на “Алеко” и тогава си мечтаех един ден да съм на подиума. За щастие, така се случи. Не мога да кажа, че беше неочаквано, беше въпрос на време.", каза Попов.

Снимка: Lap.bg

"Благодаря на треньора ми, който нареди вратите за втория манш. Благодаря на целия екип, който ме поддържаше във форма през цялото време."

"В самото спускане изглежда, че съм доста спокоен, но карах за всичко или нищо. Знаех, че трасето ще бъде наредено като за мен, Ивайло Борисов ми беше направил и ските. Доверих се на инстинкта си и се справих. До края на сезона ще карам за удоволствие, защото целта вече е постигната."

"И в предишните стартове бях в добра кондиция, можеше да се случи и по-рано този подиум. В слалома от нищото може да хванеш някой кол и да не се получат нещата. Покрай огромния снеговалеж в последните дни теренът не беше перфектен и имаше значение дали караш първи или тридесети. Дръпнах малко газта в първия манш и затова бях 25-и, но знаех, че съм в перфектна позиция за атака във втория. Имах и късмет с пълна газ да направя безпогрешно каране."

"Доста съм изморен, но нормално, защото 30 часа се прибираме. Чувството е уникално, нямахме много време да изпитаме емоцията. Имаше 30 минути, в които тръпнахме дали ще бъде подиум, но се виждаше и с просто око, че ще е Топ 3."