на живо

Антъни Иванов заплаши с отказване заради допинг тест

Честен и чист спорт не съществува, възмущава се българският плувец

Един от най-добрите български плувци Антъни Иванов заплаши с отказване от спорта заради изненадващ допинг тест. Той изрази възмущението си от правилата при проверки за забранени вещества и разкри, че честен и чист спорт не съществува.

"Писна ми писна от всичко, което се случва зад кулисите около професионалните спортисти. В този момент ме проверяват извън посоченото време за тестване, което е от 5 до 6 ч. сутринта. В басейна съм и по някакво чудо излязох и си проверих телефона. Ако не го направя, ме обвиняват, че се крия. Какви са тези правила? Спортистите биват наказвани, че не са на разположение за тестване 24/7. Това са само някои от тях, други имат "COVID" през 95% от годината и не могат да се тестват 4 седмици, правейки бог знае какво. Честен и чист спорт не съществува, а тестовете за допинг са шега", гласи постът на Иванов в Intsagram.

"Тестват всички хора като мен, които са на ръба да направят нещо, без да имат цяла държава зад гърба си. Сега трябва да пропусна всичките си лекции, защото тренирах преди 20 минути и трябва да остана 2 часа, преди да ми вземат кръв. Всичко това е лудост и затова спортистите постоянно се отказват и губим много страхотни личности. Това е една голяма шега и просто не мога да го правя повече. Става нелепо. Не разбирам как трябва да си на разположение, къщата ти трябва да е на разположение, личният ти живот трябва да е на разположение 24/7, защото си добър спортист. Трябва да допускаш хора в къщата си по всяко време на деня без предупреждение. Това трябва да се промени. Отблъскват ме да правя нещо, което обичам, и това ме боли много."

Българинът, който тренира и следва в САЩ, наскоро беше с временно спрени състезателни права именно защото три пъти не беше открит на заявеното местонахождение.