на живо

"Българите на олимпийския връх" - нова рубрика в "Тази сутрин" (ВИДЕО)

Златимир Йочев посреща най-изявените ни спортисти

"Българите на олимпийския връх" - нова рубрика в "Тази сутрин" (ВИДЕО)

Сутрешният блок на bTV "Тази сутрин" стартира нова поредица - "Българите на олимпийския връх", посветена на предстоящите олимпийски игри в Париж.

От 5 април два пъти месечно в петък водещият Златимир Йочев ще посреща някои от най-изявените спортисти и ще припомня някои от най-славните успехи на българския спорт в навечерието на олимпиадата, която стартира във френската столица на 26 юли.

В "Българите на олимпийския връх" ще представяме на зрителите на bTV историите на успеха и трудния път към Олимп. Шампионските сълзи и радости в личната история на всеки спортист, както и изключителни кадри от легендарния спортен фотограф Бончук Андонов и от архива на БТА.

Първи събеседник на Златимир Йочев в студиото на 5 април ще бъде двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба и единственият български спортист с пет отличия от най-висшия спортен форум – Мария Гроздева. Освен в студиото, ще видим Гроздева и на мястото, където развива своята спортна кариера - стрелбището в столичния квартал "Гео Милев".

В студиото на "Тази сутрин" със специални интервюта очаквайте и единствения български гимнастик, взел участие в шест олимпиади - Йордан Йовчев; олимпийската шампионка и многократна носителка на европейски и световни титли, както и световен рекордьор в скока на височина Стефка Костадинова и много други изявени шампиони.

За победите и рекордите на българския спорт и в очакване на нови олимпийски медали в Париж, гледайте специалната поредица "Българите на олимпийския връх" от 5 април в "Тази сутрин".

Ексклузивни бекстейдж кадри от участията ще бъдат публикувани в каналите и социалните мрежи на btvnovinite.bg и btvsport.bg