на живо

Български фрирайдъри с 3 победи в Банско (ВИДЕО)

Шоу под връх Тодорка

Български фрирайдъри с 3 победи в Банско (ВИДЕО)

Българските фрирайдъри постигнаха 3 победи при мъжете и жените в голямото международно състезание по фрирайд 3 звезди Freeride World Tour Qualifier, квалификационен кръг от световните серии на Freeride World Tour, което се проведе днес под връх Тодорка на Банско.

Стартовата височина бе 2746 м от самия връх, денивелацията (вертикално спускане) - 350-400 м., а дължина на спускане е 800-1000 м. Наклонът на склона е средно 30'-55'.

Надпреварата бе в категориите: ски и сноуборд (мъже и жени). В сноуборда при жените първа е Теодора Илиева пред Илияна Миховска и Теодора Златева.

При мъжете първи в сноуборда е Борислав Стоянов, пред Александър Симу (Ав) и Златко Златков (СРМ).

В ските при жените пред всички завърши Шисато Сасада (Яп). Втора е Марте Тветеу (Нор), а трета Зана Фарел (Авл).

Третата победа за България бе в надпреварата по ски при мъжете, където триумфира Симеон Павлов. Михаел Рале (Ав) е втори, а Баптист Коромп (Фр) е трети.

Тази година в състезанието за първи път участваха и юноши, които се бориха за точки във Freeride World Tour Junior 2.

Участниците в състезанието днес бяха оценявани от 6 сертифицирани съдии, като финалната оценка се формираше от критерии, като трудност на избраната линия по склона, контрол по време на цялото спускане, лекота при изпълнение на отделните елементи, както и техника и сложност на скоковете.