на живо

Банско в трескаво очакване на слалома с Алберт Попов (ВИДЕО)

За него това ще бъде дебют на родна земя за Световната купа

Банско в трескаво очакване на слалома с Алберт Попов (ВИДЕО)

Банско в трескаво очакване да види в действие световния елит в алпийските ски през уикенда.

Погледите са приковани върху Алберт Попов, който за първи път ще участва в коронната си дисциплина на родна земя в старт от Световната купа.

Времето както днес, така и през следващите дни, ще бъде по-скоро пролетно, отколкото зимно. Това със сигурност създава трудности за организаторите, които обаче уверяват, че условията за провежданевто на престижната надпревара ще бъдат на най-високо равнище.

Попов застава на старт в слалома в неделя. През този сезон най-добрият ни скиор има едно 10-о и едно 11-о място е състезания за Световната купа.

Много от най-големите звезди на алпийските дисциплини са у нас. Сред тях - световният шампион Хенрик Кристоферсен, олимпийският Клеман Ноел и лидерът за Световната купа - Марко Одермат. Последният се изказа ласково за най-добрия български скиор.

"Познаваме се от много години. На същата възраст сме. От много малки се състезаваме. Харесва ми стилът му на каране. Конкуренцията в слалома в последните години много се засили. Алберт направи тази важна крачка да се класира редовно в Топ 15. Надявам се, че му предстоят още качвания на подиума. Има всичко, от което се нужаде, за да го прави по-често.", заяви пред bTV швейцарецът.