на живо

Бащата на Хамилтън опитал да го уреди в "Ред Бул"

Британският пилот не е печелил състезание от 2 години

Бащата на Люис Хамилтън - Антъни, опитал да му уреди трансфер от "Мерцедес" в "Ред Бул". Това разкри шефът на "червените бикове" Кристиан Хорнер.

Той заяви, че до преговори не се стигнало заради липсата на свободно място в отбора до трикратния световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен.

Вчера Хамилтън, който има 7 титли, отрече някой от мениджърския му екип да се е обръщал към Хорнер.

38-годишният британския пилот коментира пред медиите в родината си, че всъщност Хорнер му е изпратил съобщение, но на стар телефонен номер, което той видял много по-късно.

В крайна сметка Хамилтън предподписа с "Мерцедес", като преди това се появиха информации и за разговори с "Ферари".

Хорнер каза пред телевизия "Скай Спортс" днес, че контактът е бил осъществен от Антъни Хамилтън, който е изпратил съобщение с "интересен въпрос".

"Не знам каква роля играе Антъни в екипа на Люис, той има някаква връзка. Не мисля, че питаше за себе си, за да дойде и да кара", заяви шефът на "Ред Бул".

За историята се разшумя преди неделното Гран При на Абу Даби, може би поради липсата на друга драма след доминацията на "Ред Бул", който си осигури двете титли отдавна и спечели всички състезания тази година, с изключение на едно.

По-късно Хорнер добави сол в раната на пресконференция, подчертавайки липсата на резултати за "Мерцедес" след противоречивия финал през 2021 г. на същата писта "Яс Марина".

"Напълно нормално е пилоти, представители на пилоти и родители на пилоти да водят различни разговори в течение на една година. Познавам Антъни Хамилтън от много години, той е добър човек и горд баща. Нека си признаем, Люис не е печелил състезание от две години. Неизбежно е да се задават въпроси, но никога не е имало конкретен ангажимент.", заяви босът на шампионите.

Хорнер се съмнява, че "Мерцедес" биха се изненадали да чуят за това, докато преговаряха за нов двугодишен договор:

"Той е най-успешният пилот за всички времена и не е печелил Гран При от 2021 г. Не е нужно да сте ракетен учен, за да разберете това. И се съмнявам, че съм единствения, към когото е отправено запитване."