на живо

Батмобил превзе Формула 1

Возилото респектира с картечници

Екипът на германския канал Auto Motor und Sport си има традиция - следи колите на ВИП гостите на всяко Гран При от Формула 1 в Европа. Идеята е след това зрителите да познаят чий е автомобилът. През този сезон обаче, покрай фераритата, ламоргинитата и поршетата, в Монако се появи... батмобил!

Луксозното возило е използвано за филма от популярната поредица "Батман" през 1989 г. В момента носи украински регистрационен номер, тъй като е модернизирано от "Нанопротек" в Киев.

Колата всъщност представлява тунингован "Шевролет". Пристига в Княжеството в края на миналата година при новия си собственик - египетския блогър и пилот "Exotics Driver".

Батмобилът си има собствена страница в социалната мрежа "Инстаграм", където могат да се видят сцени от филма с негово участие.

Моделът не е направен само за продукцията на "Батман" и може да се движи по обикновените пътища. Любопитното е, че има по една картечница от всяка страна, които могат да се появяват по команда на пилота.

Суперколата не развива впечатляваща скорост, но изглежда страхотно и е изключително скъпа. В това се убеди самият принц на Монако - Албер II.