на живо

Белослава Кръстева: Яд ме е, че не можах да покажа какво мога (ВИДЕО)

Нямаше да повярвам, ако ми бяха казали, че ще се борим за сребро или злато, каза шахматистката

Белослава Кръстева: Яд ме е, че не можах да покажа какво мога (ВИДЕО)
 

С удовлетворение от цялостното представяне, но и разочарование от днешната партия. Така завърши европейското първенство по шахмат за националката Белослава Кръстева.

Пред bTV тя сподели, че все още не може да повярва колко близо е отборът до върха и се надява съотборничката ѝ Гергана Пейчева да удържи реми, което би осигурило на страната ни историческо злато.

"При мен не се случва за първи път. Вече имам опит с това нещо - да губя в последния кръг, когато водим с една точка преди края. Яд ме е, защото играя за отбора, играя за България, а не можах да покажа това, което мога.", започна Кръстева след загубата от Саломе Мелия.

"Нямах късмет с избора на дебют в тази партия и още в началото ме хванаха, стана по-зле и нямаше как да се измъкна. Все едно не съм я играла тази партия."

"Още не сме фурора. Докато не приключи турнирът, опитваме да оставим емоциите настрана. Все още не мога да осъзная какво точно се случва."

"В шаха различното е, че турнирите са доста дълги и е много важно как си разпределяш психиката и как си запазваш енергията. Аз все още имам енергия, но за другите момичета турнирът със сигурност е по-изморителен и напрегнат."