на живо

Без Боряна Калейн на Световната купа (ВИДЕО)

Националката не е контузена, но има нужда от почивка

Боряна Калейн няма да участва на Световната купа по художествена гимнастика в София следващия уикенд, обявиха от федерацията. Вчера тя е провела много добра първа тренировка, но на втората се е почувствала зле, разкри главният мениджър на националния отбор индивидуално (жени) - Бранимира Маркова.

Калейн поискала разговор с Маркова и изявила желание да почива до края на седмицата. На нейно място участие ще вземе Ева Брезалиева. Другата българка на турнира ще е Стилияна Николова. Пред родна публика ще играят и грациите от ансамбъла.

Пред bTV Маркова уточни, че Калейн не е контузена: "Обясни, че не се чувства добре. Това е нейно решение, тя се чувства по този начин. В момента има нужда наистина от почивка и възстановяване".

На Световната купа (31 март до 2 април) ще участват най-силните гимнастички и най-добрите ансамбли. При отборите - 14 състава, без Мексико и Азербайджан.

Индивидуалните гимнастички са 53 при жените. Сред отсъстващите са контузените Дария Атаманов (Израел) и Дария Варфоломеев (Германия).