на живо

Бяхме заедно докрай: Самоуби се синът на боксова легенда

Нищо не си струва толкова, че да отнемеш живота си, скърби Рой Джоунс

 

Огромна трагедия сполетя бившия световен шампион по бокс Рой Джоунс. Синът му Диандре се самоуби на 32-годишна възраст.

Причината младият мъж да посегне на живота си не е известна. А потъналият в скръб баща призова феновете и медиите да уважат личното му пространство.

"За съжаление моят син Диандре отне живота си в събота. Благодаря на Господ, че ми позволи да го видя в петък вечер и прекарах последната нощ в живота му заедно с него. Знам, че много хора преминават през трудни времена, но нищо не си струва толкова, че да отнемеш собствения си живот.

Господ ти го дава и само той може да го отнеме. Моля, уважете личното пространство на мен и семейството ми”, написа 55-годишният ветеран, който има 76 професионални двубоя зад гърба си.

За последно Джоунс излезе на ринга на 1 април 2023 г., когато загуби със съдийско решение от Серхио Петис. Американецът е сребърен медалист от олимпийските игри в Сеул през 1988 г.

Диандре е сред трите деца на боксьора. Той така и не тръгва по стъпките на баща си, а се насочва към музикалната сцена. Като тийнейджър участва в поп групата 3D, която през 2008 г. изнася концерт в "Медисън Скуеър Гардън". В залата е и Рой Джоунс. Последната изява на Диандре е от миналата година. През август той издава сингъла Never Turn My Back.