на живо

Боряна, Стилияна и Елвира: Медалите са награда за умората и труда ни (ВИДЕО)

Момичетата благодариха на треньорите и семействата си

Боряна, Стилияна и Елвира: Медалите са награда за умората и труда ни (ВИДЕО)
 

Работа, лишения, усилия, умора и труд - така се печели медал от европейско първенство по художествена гимнастика. Това заявиха пред българските медии Стилияна Николова, Боряна Калейн и Елвира Краснобаева. 

Трите се прибират от Будапеща с поне по едно отличие от първенството на Стария континент. 

"Много работа, любов, към което правим, много лишения и усилия. На стълбичката си помислих колко съм удовлетворена от труда, който съм положила и това, което постигнах", разкри Боряна Калейн, която спечели злато на обръч и бронз на бухалки.

"Беше хубаво, защото имаше много българи в залата. Чувствахме се така, сякаш играем пред собствена публика. Много е вдъхновяващо да усещаш любовта и подкрепата на хората. От тук нататък се готвим за олимпийските игри."

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Стилияна Николова спечели многобоя, както и сребро на обръч. 

"Тези отличия показват колко много сме се трудили в залата и са възнаграждение на цялата умора, пот и труд, които сме оставили зад гърба. Зад тези медали стоят много лишения, много труд, подкрепата на целия щаб. Благодарни сме на нашите треньори и на целия екип, който ни помага да стигнем до тук и на нашите семейства, че ни подкрепят и обичат", каза тя.

За 16-годишната Елвира Краснобаева това беше дебют на голямо състезание при жените. Тя се прибира с бронз, спечелен за съчетанието си с лента.