на живо

Честит 1 юни: ММА боец пребори алигатор в училищен двор (ВИДЕО)

Почувствах се като Батман, признава героят на деня Майк Драгич

Честит 1 юни: ММА боец пребори алигатор в училищен двор (ВИДЕО)

ММА боец излезе победител в битка с триметров алигатор на паркинг в начално училище в Джаксънвил, Флорида. 33-годишният Майк Драгич, който се състезава на аматьорско ниво, беше бурно аплодиран от малчуганите и се превърна в техен герой.

Огромното влечуго нахлуло на територията на училището, преди да бъде притиснато от отзовалите се полицаи. Точно тогава Майк решава да вземе нещата в свои ръце, а видеото светкавично се превърна в интернет сензация.

На кадрите се вижда как той хваща алигатора за опашката и го размята във въздуха, преди да го улови за врата с помощта на специален прът. Драгич по никакъв начин не се смущава от очевидното намерение на хищника да впие зъбите си в плътта му.

Накрая Майк скача върху гърба на животното и го притиска към земята, преди слисаните органи на реда най-после да влязат в ролята си. Героичната му постъпка е възнаградена с окуражителни скандирания от децата и техните родители.

"Озовах се на паркинга и разбрах, че трябва да свърша работата. Почувствах се като Батман, нали разбирате - скромно коментира героят на деня. - Помогна ми опитът от ММА. Когато вратата на клетката се затвори, трябва да си напълно спокоен."

Драгич има баланс от 2 победи, две равенства и нито една загуба. Последният му мач датира от декември 2022 г. когато печели със зрелищен нокаут.

Във Флорида живеят над 1,3 милиона алигатори. Смята се, че тези на един метър са потенциална заплаха за хората и домашните им любимци.