на живо

Цолов пред bTV: Надявам се да донеса още слава за България (ВИДЕО)

След първия успех за роден пилот във Формула 3

Цолов пред bTV: Надявам се да донеса още слава за България (ВИДЕО)
 

Пилотът Никола Цолов, който записа първия български успех във Формула 3, заяви, че се надява това да е и първата стъпка към триумфа през настоящия сезон.

В специално интервю за bTV Цолов, чийто ментор е двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо, сподели, че останал без думи при финала на спринта в Монте Карло, за да се наслади на момента.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Надявам се да продължа с още по-добри рекорди и слава за нашата държава!", каза щастливият Цолов.

"Чувството е напълно невероятно. Трудно ми е даже все още да осмисля какво се е случило. Но няма по-добро място за това от Монако. Имах предусещането, че този уикенд ще е добър. Не знаех точно поради каква причина. Днес всичко мина по план, което отваря доста врати за мен. Сякаш е първата стъпка от успеха ми този сезон, надявам се."

Самият Алонсо присъстваше на надпреварата и изгледа с гордост награждаването.

"Беше невероятно чувство, даде ми още повече мотивация - като гледах от стълбичката надолу и видях, че той е там, подкрепя ме и винаги ще бъде на моя страна. Мислех си колко много още пъти мога да го закарам до подиума на моите състезания."

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Цолов тръгна от първа позиция и не изпусна първото място до самия край на 23-те обиколки. Той остави зад себе си Тим Трамнцин от MP Motorsport и съотборника си от ART Grand Prix Лорънс ван Хьопен.