на живо

Да продължиш в името на мечтата (ВИДЕО)

Боряна Калейн пред bTV в първото си интервю след пропуснатото световно първенство

В началото на есента една от фаворитки за златните медали от световното първенство по художествена гимнастика - Боряна Калейн, бе приета по спешност в болница. Новината, че грацията ни няма да вземе участие в надпреварата в София, шокира феновете и постави под въпрос бъдещето ѝ като състезател.

Близо половин година по-късно Калейн застана пред камерата на bTV в едно от най-откровените си интервюта. За чувството да гледаш състезанието по телевизора и за силата да се завърнеш...

Снимка: Lap.bg

След онзи критичен момент, на Боряна са нужни 3 седмици, за да вземе решение накъде да поеме. В крайна сметка обратно на килима за 17 поредна година я връща любовта.

Целите пред Калейн за 2023 г. са ясни – медал от световното първенство и квота за Олимпийските игри в Париж.

Грацията ни има четири напълно нови композиции още по-сложни от предишните, а едната е на специално написана за нея народна песен, озаглавена "Боряно, българко".

Конкуренцията влияе положително на гимнастичките убедени са треньорите им. А Калейн не спира! Тренира по 7 дни в седмицата, напълно отдадена на мечтата си, по-мъдра след преживяното и много по-мотивирана.

Снимка: Lap.bg