на живо

Джизъса в атака: Един цървулчо написал нещо и 50 преписали...

Благой Георгиев е шокиран от информациите за поредна негова раздяла

Бившият национал на България по футбол Благой Георгиев излезе с официално обръщение чрез БТА относно клевети, които засягат личния му живот.

Джизъса, който е известен с кариерата си в руското първенство (Терек, Амкар, Рубин Казан и Оренбург) и Славия, опроверга категорично слуховете, че се разделя с половинката си Ивана - дъщеря на рапъра Ванко 1.

Той е шокиран как нещо, което е толкова лично и засяга само него и партньорката му в живота, се превръща в централна тема на доста медии, в това число и сериозни. Още повече, че в тиражираните публикации няма нищо вярно.

42-годишният Благо смята за най-нормално да бъде поне потърсен за мнение, когато толкова много медии публикуват една и съща невярна информация относно негова раздяла.

"Чудех се, но най-накрая реших да споделя и аз какво мисля, защото в последните две-три седмици доста помия се изля върху мен, моята половинка и моето семейство. Чух какви ли не съчинения, разкази, преразкази на свободни теми се изписаха. Искам само едно нещо да кажа - това е пълна лъжа", заяви записалият 50 мача за националния отбор Георгиев.

"На тези хора, които са написали това, нямам идея как им е хрумнало да ги напишат изобщо, да ги съчиняват. Един цървулчо, с извинение, е написал едно нещо и още 50 като него са го преписали и вече става грандиозна новина. Чудя се какво ги интересува хората аз с кого съм, къде съм, какво ям, какво ще правя?"

"Абе хора, занимавайте се с вашите си работи, с вашия си живот, гледайте си във вашата градина. Престанете да се занимавате с хора, които нямат нищо общо с вас. Моля Ви! И особено се обръщам към сериозните медии, които в пикови часове също споделят тази "новина". Проверете я, ако искате, имате ми телефона, звъннете ми. Ще ви вдигна, ще ви кажа, че няма такова нещо. Стига с тези измислици! Още по-дразнещо е, че се намесват и други хора".

Джизъса добави, че вече има спечелени дела за клевета срещу медии и смята по същия начин да продължи да се защитава. Той ще заведе ново дело, което е сигурен, че ще спечели.

"Не че съм длъжен, но искам да кажа - няма такова нещо, това е пълна лъжа. Може би има някои "доброжелатели" и мишлета, които искат да се осветлят около тази "новина", но ще ги разочаровам - не е истина, няма нищо вярно. Дори нарочно изчаках да мине време, за да се порадват за няма нищо".

"Очаквах много повече хора да се поинтересуват от футболните ми контакти или знания, защото в последно време имам нови проекти. Както съм казвал, не спирам да пътувам до съседни страни, гледам мачове, срещам се с президенти на отбори, с бизнесмени с интерес да инвестират във футбола. Смятам, че това е в пъти по-интересно от моя личен живот. Но явно всеки отговаря за акъла си", завърши бившият футболист.