на живо

Една от шахматните ни кралици: Каквото и да стане, ще съм горда! (ВИДЕО)

Виктория Радева пропуска финалния кръг, след като записа героично реми с температура и повръщания

Една от шахматните ни кралици: Каквото и да стане, ще съм горда! (ВИДЕО)
 

"Каквото и да стане, ще съм горда с отбора!" Това заяви пред bTV Виктория Радева - една от националките ни по шахмат, които са на победа от златото на европейското първенство в Будва (Черна гора).

Радева пропуска финалния кръг срещу действащите световни шампионки от Грузия, но ще подкрепя отбора. 22-годишната ни шахматистка записа героично реми в битката с Азербайджан - бе с висока температура и повръщаше на два пъти в партията с Ханим Балаяева, обаче избегна поражение.

"Аз мога единствено да ги подкрепям. Да се моля да се представят добре. Те знаят, че аз съм зад тях. Ние сме един отбор и най-важното е да се подкрепяме. Докато играят, аз ще съм в моята стая, ще гледам и ще се надявам за победи. Каквото и да стане накрая, съм изключително горда.", заяви Радева пред bTV.

"До някаква степен ми е тъжно, че няма да мога да играя и да дам най-доброто от себе си. Вярвам на момичетата. Представяме България, така че която и да застане днес, все едно аз идвам да играя."

"Не е лесно, но всяка една от жените е играла изключително много и има опит. За жалост, така се случиха нещата, че се разболях в шестия кръг. Беше доста тежък за мен - през цялото време бях с повръщане и температура. Те направиха правилния избор, според мен - да ме изкарат, да ми дадат време да се възстановя. Сега е малко по-тежко, но отборната игра е най-важното нещо в такива състезания."

"Осъзнаваме, че играем за златото и всяка една от нас е концентрирана. Вярвам, че досега показахме един изключителен резултат и заслужаваме в този последен кръг да спечелим и да вземем златото."