на живо

Цолов на опашката във Ф3 след наказание

Лош старт за българския състезател при дебюта му

Lap.bg

Грешка на отбора на АРТ Гран При лиши Никола Цолов от точки още преди старта на основното състезание в Бахрейн при неговия дебют във Формула 3. Причината бе свързана с един от механиците на българина, който се отстрани от стартовата решетка твърде късно и това донесе на състезателя наказание от 10-секунден престой в бокса.

Снимка: Lap.bg

По този начин Цолов не успя да завоюва точки, тъй като наказанието го върна на дъното в класирането на пистата. Той се нареди на 26-та позиция в крайното подреждане, след като стартира 16-ти. Българинът се намираше на 13-то място в първата обиколка и половина, но в този момент на пистата излезе колата за сигурност след инцидент между Рафеал Вилагомес от Ван Амерсфоорт и Габриел Бортолето от Трайдънт.

Снимка: Lap.bg

При рестарта българският състезател запази позицията си, но след сблъсък със Зак О‘Съливън от Према предното крило на първия се счупи и той бе пратен принудително в бокса. Впоследствие Цолов се завърна на пистата извън Топ 20, а нова визита при неговите механици доведе и до въпросното наказание.

Пепе Марти от Кампос грабна победата, а челната тройка допълниха Франко Колапинто от МП Мотоспорт и Каийо Колет от Ван Амерсфоорт. Основната надпревара на първия състезателен уикенд във Формула 3 ще завърши утре (неделя). Родната надежда отново ще стартира от 16-та позиция. Състезанието ще започне в 10 часа и 50 минути българско време.