на живо

Федерацията е пас: Карлос Насар намерил пари за операция на национал (ВИДЕО)

Сутрин съм на строежа, вечер - в залата, разказва пред bTV Диан Пампорджиев

Федерацията е пас: Карлос Насар намерил пари за операция на национал (ВИДЕО)
 

Диан Пампорджиев ни посреща на входа на залата по вдигана на тежести в Пловдив. Да влезе или да не влезе? Да тренира или да отива на строежа? Това е въпросът.

Преди дни ви разказахме историята на национала, който работи в строителството.

"Всичко е заради случките във федерацията, конфликтите между треньори и президенти... Това нещо рефлектира върху нас, нямаме заплати, министерството не отпуска пари. Трябва да търсим нещо друго. Последно миналата година декември съм взел заплата. Шест месеца минаха. не съм само аз така, а целият национален отбор. Всеки се опитва да намери начин. Тренирам, не съм се отказал. Сутрин първо ходя да работя, а вечер тренирам.

Трудно е, но нямаме друг избор. Налага се, но го правя. Влязъл съм в този спорт и искам нещо да постигна.

Не съм казал последната си дума", не губи вяра Диан, който завърши девети на последното европейско първенство в София през февруари 2024 г.

През 2022 г. той и Ангел Русев катастрофира и се налага Пампорджиев да оперира лакътя на ръката си.

"Стана трудно да се развивам. Карлос Насар намери финанси за операцията. Благодаря му, че застана зад мен, нямах много помощ от федерацията. С крива ръка съм, но продължавам. От която и да е страна да получа покана, бих се замислил. Аз съм роден тук и искам едни ден да развея българското знаме", споделя пред камерата ни щангистът.

Заплатата му през 2023 г. е 800 лв. "Може би на седмия-осмия месец ги взехме, не беше сериозно и тогава. Трудно беше, но е по-добре без нищо. От клуба също получавам заплата. Събирам двата края, за да продължа да тренирам. Моят треньор ме мотивира. Вижда в мен колебание, но намира начин да продължим. Има хора, които обичат спорта и се надявам някой да види този репортаж с желанието да помогне", не губи вяра Диан.

Треньор Димитър Стойков допълва: "Всички са в такава ситуация. По-сложно при него. Ние му даваме 600 лв. чисто, но не стигат . От село да дойде, два пъти да тренира, билетите му са 10 лв. на ден. "Аз дори и по два пъти не мога да идвам", ми каза веднъж той...

Вижте още във видеото.