на живо

Фитнес икона почина внезапно, остави 5 деца (ВИДЕО)

Причината за смъртта на Ракел Чейс все още не е известна

Фитнес икона почина внезапно, остави 5 деца (ВИДЕО)

Нова Зеландия е в шок от неочакваната смърт на инфлуенсъра и фитнес икона Ракел Чейс, която оставя пет деца. "Тя ни подкрепяше с всички сили и винаги ни помагаше с най-добрия съвет. Страхотна и амбициозна майка, която вдъхнови милиони хора по целия свят. Липсва ми много и тази любов никога няма да избледнее", заяви най-голямата й дъщеря Ана Чейс.

Причината за смъртта на 44-годишната Ракел, която беше изключително популярна и в Австралия, все още не е оповестена. Тя е първата представителка на Нова Зеландия, която взе участие в бидибилдинг надпреварата Figure Olympia през 2011 г. в Лас Вегас.

През последните години Чейс работи като модел и инфлуенсър, който предлага онлайн фитнес менторство. През 2016 г. тя говори публично за опита си от напускането на "токсична и насилствена" връзка, в която попадна след раздялата със съпруга си Крис Чейс. Той влезе в затвора за 10 години заради разпространението на дизайнерска дрога, подобна на екстази.

"Тази връзка ме научи на много неща, най-вече какво трябва да избягвам. Страдах не само аз, но и цялото ми семейство. Ако сте в такава ситуация и нямате смелостта да напуснете, направете го заради децата си. Грабнете каквото ви е необходимо, за да оцелеете. Изпълзете от тази дупка, защото ви обещавам, че си заслужава."

За последно бившата звезда на бодибилдинга беше активна в социалните мрежи на 30 септември. "Растежът може да бъде болезнен, промяната може да бъде болезнена, но нищо не е толкова болезнено, колкото да останеш някъде, където не принадлежиш", написа тя в Instagram до своите 1,4 милиона последователи.