на живо

Фюри: Джошуа ли? Той е мъртъв за мен!

Готов съм да изляза срещу Усик и Нгану. Те може да са на смени!, заяви Циганския крал

Феновете на бокса може и да се надяват на британски мегасблъсък Тайсън Фюри - Антъни Джошуа, но той изглежда невъзможен. Непобеденият шампион в тежката категория на Световния боксов съвет (WBC) Фюри заяви, че вече не проявява интерес към мач с Джошуа и за него той е мъртъв.

"Нямам намерение да се връщам към него. Приключих с Ей Джей. Не ме интересуват въпросите ви за него. В моите очи той е мъртъв! Няма как да стигнем до сделка. Преговаряхме от 2017-та до миналата година. Пробвах, но няма да стане...", каза Циганския крал пред SportBible.

Фюри продължава с опитите да стане абсолютен световен шампион при най-тежките. 34-годишният британец се е прицелил в битка срещу Олександър Усик - носител на поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Списание Ринг.

Ако не се стигне до двубой с украинеца, Фюри гледа към сблъсък с бившия шампион на UFC Франсис Нгану.

"Офертата ми към Нгану е на масата, ако не се получат нещата с Усик. Никога не съм държал мачът с Франсис да е на боксовия ринг. Предлагам да е в клетката и с ръкавици за ММА. На ринга би било безсмислено. Ще е все едно да се бия с някого от кварталния фитнес! Но в клетката всичко е възможно.", коментира Фюри, който срази последователно Дилиан Уайт и Дерек Чисора през миналата година.

Нгану е свободен да си урежда мачове, след като напусна UFC заради провала на преговорите за нов договор с организацията.

"Усик е труден съперник за всеки, но не и за мен, защото аз съм най-силният! Нямам предпочитания с кого да се бия. Който и да е - ще го смажа с лекота! А защо да не направим от онези отборни мачове? 12, даже нека да са 15 рунда по 5 минути, с 30 секунди почивка. Усик и Нгану срещу мен - на смени", каза Фюри в типичния си стил.